omaisoivaEtsitkö mielekästä tekemistä, yhdessä olemista, joukkoon kuulumista?

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaamme!

Vapaaehtoistoiminnasta saa iloa, voimaa  ja hyvän mielen. 

 

OmaisOivan vapaaehtoistyö on moninaista, voit tulla avuksi ihan vaikka keittämään kahvia, juttelemaan, järjestämään tapahtumia, tiedottamaan tai jos sinulla on joku harrastus, niin kertomaan vaikka siitä. Osa vapaaehtoisistamme on mahdollistanut omaishoitajalle myös muutaman tunnin irtioton kotoa, sijaistamalla omaishoitajaa.

 

Meillä voit toimia omaishoitajien tukena arjen jaksamisessa ja hyvinvoinnissa esimerkiksi seuraavanlaisissa tehtävissä:

OmaisOiva-kahvilassa: Teemallisissa kahviloissamme voit vapaaehtoisena toimia kahvilassa työntekijän kaverina, esimerkiksi  kahvitusapuna tai keskustelun virittäjänä.

OmaisOiva -kioskissa: Jaamme tietoa omaishoitajuudesta ja siihen liittyvistä asioista sekä toiminnastamme. Vapaaehtoisena voit olla  työntekijän apuna kioskilla tai pitää itse yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa kioskia.

OmaisOiva-ryhmät: Halutessasi voit saada koulutuksen vertaisryhmän ohjaajaksi ja ohjata ryhmiä yhdessä työntekijän tai toisen  vapaaehtoisen kanssa. Tai onko sinulla mahdollisesti jo olemassa olevaa ryhmänohjaajakokemusta tai  kiinnostusta ja ideoita ryhmien ohjaamiseen?

Ovet -valmennus® ohjaajat: Voit kouluttautua Ovet-valmennus ohjaajaksi, koulutuksen jälkeen voit toimia Ovet-valmennus ohjaajana yhdessä  työntekijän tai jonkun toisen Ovet-valmennukseen kouluttautuneen vapaaehtoisen kanssa.

Vertaistukihenkilö/Tukihenkilö: Voit toimia omaishoitajan rinnallakulkijana ja keskusteluapuna.

Tapahtumat: Tapahtumissa voit olla monellakin eri tavalla mukana ja avuksi mm. toimimalla järjestäjien apuna tai vaikkapa  tuomalla omaa osaamistasi tapahtumiin tai virkistyspäiviin.

Mentorit: Meillä toimii joukko eläkkeellä olevia sairaanhoitajia omaishoitajien mentoreina, rinnallakulkijoina. He tekevät arvokasta työtä vapaaehtoisina. Lisää sairaanhoitajia mahtuu joukkoon mukaan!

Toiminnassa voi toteuttaa myös vapaaehtoisten omia ideoita.

Vapaaehtoisena saat perehdytyksen tehtäviin, työnohjauksen, työntekijöiden vahvan tuen ja mahdollisuuden koulutuksiin. Tarjoamme vapaaehtoisille myös erilaisia virkistystapahtumia. Kaiken tämän lisäksi pääset osaksi iloista joukkoamme, jossa on vahva yhdessä tekemisen meininki.

Vapaaehtoistyöhön et tarvitse erityistaitoja, riittää kun olet oma itsesi ja välität. Jokainen teko on yhtä arvokas!

TULE MUKAAN ILOISEEN JOUKKOOMME, ETSITÄÄN YHDESSÄ JUURI SINULLE SOPIVA TEHTÄVÄ!

Kainuun OmaisOivan vapaaehtoistoiminnasta lisää voi kysellä Ailalta, p. 044 9751 913, toimisto@kainuunomaiset.fi tai Piialta p. 040 147 8669, ohjaaja@kainuunomaiset.fi

Tervetuloa mukaan toimintaan, yhdessä tekemisen iloon