Osallistu Omaishoitajaliiton hyvinvointiwebinaareihin

22.09.2022

Kuuntele Omaishoitajaliiton tarjoamat hyvinvointiwebinaarit omalta kotikoneeltasi tai tule toimistolle kuuntelemaan webinaarit yhdessä muiden kanssa.

Hyvinvointiwebinaari: Kriisit osana elämää

  • Aika:  – 
  • Paikka: Teams / Kauppakatu 34 A 1

20.10.2022 järjestetään omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville suunnattu maksuton webinaari, jonka aiheena on ”Kriisit osana elämää”.

Kriisit, surut ja menetykset kuuluvat elämään. Kriisejä on monenlaisia, ja jokainen meistä kohtaa ja käsittelee niitä omalla tavallaan. Vaikeistakin kriiseistä on mahdollista selviytyä, jolloin kokemuksesta tulee osa omaa elämäntarinaa ja käsitys omasta selviytymiskyvystä vahvistuu.

Webinaarissa käsitellään erilaisia kriisejä ja tapoja selviytyä. Kuinka voi auttaa itseään kriisissä ja tunnistaa omia selviytymiskeinoja? Aiheesta on puhumassa Anne Salovaara-Kero, joka työskentelee johtajana Pohjanmaan kriisikeskus Valossa sekä MIELI Pohjanmaan mielenterveys ry:ssä. Hän on omaishoitaja ja kertoo aiheesta myös omakohtaisten kokemustensa kautta.

Jos haluat kuunnella tilaisuuden omalta kotikoneeltasi, tilaa linkki Omaishoitajaliitolta 17.10. mennessä > Ilmoittautumislinkki
Tervetuloa mukaan!  

Hyvinvointiwebinaari: Kriisit osana elämää

Hyvinvointiwebinaari: Palautumisesta osa arkea

  • Aika:   
  • Paikka: Teams / Kauppakatu 34 A 1

17.11.2022 järjestetään omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville suunnattu maksuton webinaari, jonka aiheena on ”Palautumisesta osa arkea”.

Palaudutko arjen tehtävistä ja vastuista riittävästi? Miten palautumista voi edistää?

Webinaarissa käsitellään kuormituksen säätelyä sekä palautumisen keinoja. Kuormituksen kertymistä voi havainnoida sekä kehon että mielen kautta. Siihen on myös monia vaivattomia keinoja vaikuttaa – raskaankin arjen lomassa. Aiheesta on puhumassa neuropsykologi Johanna Stenberg.

Jos haluat kuunnella tilaisuuden omalta kotikoneeltasi, tilaa linkki Omaishoitajaliitolta 14.11. mennessä >Ilmoittautumislinkki

Tervetuloa mukaan!

Hyvinvointiwebinaari: Kenen elämää elän?

  • Aika:   
  • Paikka: Teams / Kauppakatu 34 A 1

8.12. klo 17–18 järjestetään omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville suunnattu maksuton webinaari, jonka aiheena on ”Kenen elämää elän?”.

Pirkko Lahti 

Pirkko Lahti

Silloin kun huolehtii läheisestään, jää itsestä huolehtiminen helposti taka-alalle. Kiireinen arki ja uppoutuminen läheisen auttamiseen voi saada omaishoitajan unohtamaan itsensä. Velvollisuudentunto tai syyllisyyden tunteet saattavat houkutella ohittamaan omat tarpeet. Oma hyvinvointi on kuitenkin edellytys sille, että jaksaa huolehtia läheisestään. Joskus myös jaksamiselle saattaa tulla raja vastaan.

Webinaarissa pysähdytään pohtimaan, miksi ja milloin olisi hyvä kysyä itseltään: ”kenen elämää elän?”
Aiheesta on puhumassa psykologi ja omaishoitajana toiminut Pirkko Lahti. Hän on Suomen Mielenterveysseuran entinen, pitkäaikainen toiminnanjohtaja.

Jos haluat kuunnella tilaisuuden omalta kotikoneeltasi, tilaa linkki Omaishoitajaliitolta 5.12. mennessä  Ilmoittautumislinkki

Tervetuloa mukaan!