Hyvinvointiwebinaarit

16.02.2023

Hyvinvointiwebinaari: Lempeämmän katseen tiellä – Voimauttava valokuva

9.3. klo 17–18 järjestetään omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville suunnattu maksuton hyvinvointiwebinaari, jonka aiheena on voimauttava valokuva. Nähdyksi tuleminen on ihmisen syvä perustarve. Voimauttava valokuva on lempeään katseeseen perustuva menetelmä, jonka turvalliset pelisäännöt auttavat ihmisiä kohtaamaan itsensä sekä toisensa herkemmin.

Miina Savolaisen valokuviin ja tarinoihin pohjaava luento johdattaa oman elämäsi koskettavien, rakkaiden ja lohduttavien asioiden äärelle. Samalla saat ammentaa arkeesi voimavaroja, toivoa ja merkityksellisyyttä. Miina Savolainen on voimauttavan valokuvan menetelmän kehittäjä, sosiaalikasvattaja ja taiteen maisteri.

Tilaisuus järjestetään verkossa ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Ilmoittaudu alla olevasta linkistä viimeistään 7.3. mennessä: 
Ilmoittautumislinkki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lämpimästi tervetuloa lempeän katseen äärelle!

Hyvinvointiwebinaari: Mielen maisemat ja aistit

 

13.4. klo 17-18 järjestetään omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville suunnattu maksuton webinaari, jonka aiheena on kuvataide ja liike. Webinaari on osa hyvinvoinnin teemakuukauden tarjontaa. Ihmiselle hyvän ja kauniin aistiminen kuvan, liikkeen ja kosketuksen kautta on merkittävä osa aineetonta hyvinvointia. Isto Turpeinen johdattaa omaishoitajat aistisuuteen ja kuvan katsomisen kautta omaan nyt-hetkiseen kokemiseen. Isto Turpeinen on taustaltaan tutkija ja tanssipedagogi. Hän toimii asiantuntijana kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluissa Taiteen edistämiskeskuksessa.

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä 11.4. mennessä: Ilmoittautumislinkki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tervetuloa mukaan!

Hyvinvointiwebinaari: Omaishoitajan kaikki tunteet ovat sallittuja

Läheisen sairaus ei ole maailmanloppu, vaan uuden elämänvaiheen alku. Tämä on ollut yksi niistä ajatuksista, joista Hanna Jensen on saanut tukea ja voimaa omaan arkeensa muistisairaiden vanhempiensa läheisenä. Hän on huolehtinut heistä lähes 14 vuoden ajan ja kirjoittanut molemmista elämänvaiheista kirjan: 940 päivää isäni muistina (2012, Teos) ja Äitini muistina – toinen kierros (2022, Siltala).

Läheisestään huolehtimisesta saa harvoin kiitosta, mutta toisen ihmisen hoitaminen on suurenmoinen, inhimillinen teko. Kun sen vielä tekee arvostavalla tavalla, oma hyvinvointi lisääntyy ja yhteiselo paranee. Sairaus näyttäytyy jokaisella ihmisellä eri tavalla, eikä sairastuneen ihmisen ydintä pidä unohtaa sairauden alle. Siksi omaiselta vaaditaankin luovuutta auttaa läheistään uudessa elämänvaiheessa sillä tavalla kuin tälle olisi parhaaksi – omaa jaksamistaan unohtamatta.

Hanna Jensen jakaa puheenvuorossaan oivalluksensa ja kommelluksensa vanhempiensa auttajana ja kertoo, millä tavalla vaikeudet voi saada tuntumaan vähemmän kuormittavilta. Hanna Jensen on VTM, logoterapeutti ja tietokirjailija.

Webinaari on maksuton ja tarkoitettu omaishoitajille ja kaikille läheisestään huolehtiville. Tilaisuus järjestetään verkossa ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä 9.5. mennessä: Ilmoittautumislinkki(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Tervetuloa mukaan! Voit tulla myös Kajaanin OmaisOivan toimistolle, Kauppakatu 34 A 1, kuuntelemaan hyvinvointiwebinaarin yhdessä muiden kanssa.

Katso lisää muita Omaishoitoliiton tapahtumia: https://omaishoitajat.fi/tule-mukaan/tapahtumat-ja-koulutukset/