YHDISTYS

Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset ry on omaishoitajien asiantuntija- ja edunvalvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien sekä läheisten aseman parantamiseksi sekä kehittää heidän tukitoimiaan toiminta-alueellaan. Kainuun  Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminnan keskiössä on aina omaishoitajaperheiden hyvinvointi.

Järjestämme vertaistukea, virkistystoimintaa ja koulutusta, ja toimimme laajassa yhteistyössä omaisten, sote-toimijoiden, seurakuntien, oppilaitosten, omaisjärjestöjen että eri potilasjärjestöjen kanssa.  Autamme omaishoitotilanteiden tunnistamisessa ja toimimme jäsentemme edunvalvojana.

Yhdistys on perustettu 19.10.1999, toiminta-alueena on koko Kainuu.

Jäseniä yhdistyksessä on n. 220. Yhdistyksen valtakunnallinen kattojärjestö on Omaishoitajat liitto ry

Yhdistys hallinnoi Stean AK- OmaisOiva-hanketta. Y-tunnus 1715818-9.

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla, Kainuun soten järjestöavustuksella, Ragnar Ekberg säätiön tuella sekä erilaisilla varainhankintakeinoilla.

Hallituksen kokouksia pidetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Yhdistyksellä on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa. Kevätkokous pidetään viimeistään huhtikuussa ja syyskokous viimeistään marraskuussa.

Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset Ry:n säännöt.

 

Edunvalvonta

Edunvalvonta on niin yhdistyksen kuin Omaishoitajat liitto ry:n keskeinen toimintamuoto. Liiton aluetyöntekijä toimii Oulussa. Aluetyöntekijä toimii yhdistyksen ja liiton välillä tiedottaen liiton valtakunnallisista linjauksista. Yhdistys seuraa aktiivisesti kunnallista päätöksentekoa omaishoidon kysymyksissä

 

Jäseneksi yhdistykseen

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa omaishoidosta kiinnostunut. Liittymällä paikallisyhdistyksen jäseneksi liityt samalla myös valtakunnalliseen Omaishoitajaliittoon, joka toimii paikallisyhdistysten keskusjärjestönä.

Yhdistyksen jäsenyys on tärkeä tietokanava. Voit tavata toisia omaishoitajia ja läheisiä vertaiskahviloissamme ja vertaisryhmissä. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen toimintaan ja omaishoitajien aseman parantamiseen.

Yhdistyksen jäsenenä: 
–  saat Omaishoitajaliiton toimittaman Lähellä-lehden kotiisi 4 kertaa/vuodessa. Katso lisää valtakunnallisia etuja täältä.
–  pääset yhdistyksen retkille ja tapahtumiin jäsenetuhinnalla tai jopa veloituksetta
–  saat Omaishoitajaliiton tarjoamaa ohjaus- ja neuvonta-apua (mm. lakiapua).
–  saat mahdollisuuden hakeutua Omaishoitajaliiton, Kelan ja sosiaalisten lomajärjestöjen järjestämille kuntoutus- ja virkistyslomille.

Saat myös erikseen sovittavia paikallisetuja, kuten:

– Kajaanissa Sillä Chick -liikkeen normaalihintaisista tuotteista -10 % (ei koske lahjakortteja).
– Kaisanet Oy:n myymälän tarvikevalikoimasta -10% (matkapuhelintarvikkeet, atk-tarvikkeet, varavirtalähteet) sekä uuden matkapuhelimekäyttöönottoavustus kaupan päälle.
– Lehtikankaan apteekki tarjoaa vuonna 2024,  25% alennuksen Kotiinkuljetus-palvelusta ( norm. tilaus 9,90€/pikatilaus 19,90€. Yhdistyksen jäsenille hinnat 7,45€/14,90€).

Jäsenmaksu 25 €/vuosi. Jäsenenä saat siis todella rahanarvoisia etuja liittyessäsi yhdistyksen jäseneksi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa myös omaishoitajien aseman kohentamiseen. Etuja saadaksesi näytä omaishoitajakorttisi.

Tule mukaan jäseneksi tai kannatusjäseneksi!