YHDISTYS

Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset ry on omaishoitajien asiantuntija – ja edunvalvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien sekä läheisten aseman parantamiseksi sekä kehittää heidän tukitoimiaan toiminta-alueellaan. Kainuun  Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminnan keskiössä on aina omaishoitajaperheiden hyvinvointi.

Järjestämme vertaistukea, virkistystoimintaa ja koulutusta, ja toimimme laajassa yhteistyössä omaisten, sote-toimijoiden, seurakuntien, oppilaitosten sekä omais- ja eri järjestöjen kanssa.  Autamme omaishoitotilanteiden tunnistamisessa ja toimimme jäsentemme edunvalvojana.

Yhdistys on perustettu 19.10.1999, toiminta-alueena on koko Kainuu.

Jäseniä on n. 220, yhdistyksen valtakunnallinen kattojärjestö on Omaishoitajat liitto ry

Yhdistys hallinnoi Stean AK- OmaisOiva-hanketta. Y-tunnus 1715818-9.

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla, Kainuun soten järjestöavustuksella ,Ragnar Ekberg säätiön tuella sekä erilaisilla varainhankinta keinoilla.

Hallituksen kokouksia pidetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Yhdistyksellä on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa. Kevätkokous pidetään viimeistään huhtikuussa ja syyskokous viimeistään marraskuussa.

Edunvalvonta

Edunvalvonta on niin yhdistyksen kuin Omaishoitajat liitto ry:n keskeinen toimintamuoto. Liiton aluetyöntekijä toimii Kuopiossa. Aluetyöntekijä toimii yhdistyksen ja liiton välillä tiedottaen liiton valtakunnallisista linjauksista. Yhdistys seuraa aktiivisesti kunnallista päätöksentekoa omaishoidon kysymyksissä

Jäseneksi yhdistykseen

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa omaishoidosta kiinnostunut. Liittymällä paikallisyhdistyksen jäseneksi liityt samalla myös valtakunnalliseen Omaishoitajaliittoon, joka toimii paikallisyhdistysten keskusjärjestönä.

Yhdistyksen jäsenyys on tärkeä tietokanava. Voit tavata toisia omaishoitajia ja läheisiä. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen toimintaan ja omaishoitajien aseman parantamiseen.. Yhdistyksen jäsenenä saat liiton Lähellä lehden kotiisi. Jäsenmaksu 25 €. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaishoitajien aseman parantamiseen. Saat liiton tarjoamaa ohjaus ja neuvonta mm. lakiapua

Sinulla on mahdollisuus hakeutua Liiton, Kelan ja sosiaalisten lomajärjestöjen järjestämille kuntoutus- ja virkistyslomille. Jäsenenä saat etuja osallistuessasi retkille ja tapahtumiin.